På gång

På gång2017-08-13

Kära medlemmar och hyresgäster,


Hoppas att ni alla har haft en fantastiskt fin sommar!


Nu det närmaste kommer en fönsterrenovering att sätta igång. Hantverkarna kommer att gå igenom alla fönster i varje lägenhet för att se till att kalldrag försvinner inför vintern. Tidsåtgången per lägenhet kommer att variera, och därför kan vi tyvärr inte ge er en exakt tidsanvigelse för just er lägenhet. Ni kommer att få en lapp i brevlådan från hantverkarna för med en notis om när de kommer att behöva tillgång till er lägenhet, så se till att hålla uppkik i brevlådan!


En balkongbesiktning kommer även att genomföras på ett urval av lägenheter för att säkerställa balkongernas hälsa. De som berörs av detta har kontaktats och fått välja en tid som passar för dem.


2017-05-29

Kära medlemmar och hyresgäster,


Snart är det dags för föreningens ordinarie föreningsstämma!


Vi i styrelsen skulle hjärtligt vilja bjuda in er att delta på mötet. Vi träffas i Ölstugan Tullen på Utlandagatan tisdagen den 13:e juni, klockan 18:00.


Föreningens årsredovisning för 2016 finns under fliken "Årsredovisning".


Vi ser fram emot en trevlig stund tillsammans och hoppas att många kommer att delta!


Med vänliga hälsningar,

Bostadsrättsföreningens Gyllenekens styrelse


2017-03-15

Kära medlemmar och hyresgäster,


Vi hoppas att alla är nöjda med renoveringen och upputsningen som har gjorts den senaste tiden!


Det är två datum som vi vill be er att boka in i kalendern.


Först den 22e april klockan 11-14:00, för föreningens städdag. Vi möts upp vid cyklarna och gör fint i trädgården och runtomkring i fastigheten. När vi är klara bjuds det på fika och umgänge i vårsolen!


Därefter är det den 13e juni som vi vill att ni bokar in. Det är då dags för föreningens årsstämma där vi kommer att gå igenom årets händelser, föreningens ekonomi, samt välja en ny styrelse. Det är även ett fantastiskt bra tillfälle för alla medlemmar att ställa frågor, komma med synpunkter, och engagera sig! Vi återkommer med klockslag och plats.


Med vänliga hälsningar,

Bostadsrättsföreningen Gyllenekens styrelse


2017-01-20

Kära medlemmar och hyresgäster!


Styrelsen har beslutat att byta ut alla lägenhetsytterdörrar. Syftet med detta är att med ett helhetsgrepp lösa problematiken kring klena ytterdörrar, inbrottsskydd, ljudisolering, mm.


De nya lägenhetsdörrarna löser just ovanstående problem för oss boende. Dörrarna är dels säkerhetsklassade, mao mycket svårforcerade för en tjuv, men också motståndskraftiga mot brand samt att de släpper bara in en bråkdel av det oljud vi nu kan höra från trapphuset genom dörrarna. De är försedda med tittöga av vidvinkeltyp och ringklocka.Brevinkast utgår och kommer att ersättas av fastighetsbox i entrén.Dörrbytet är preliminärt planerat att starta V7 2017, och beräknas ta ca 2 veckor.Entreprenören, Secor AB, är specialiserade på trapphusproblematik, med själva säkerhetsdörren som ”tyngsta” produkt. Secor AB ägs av Daloc AB, i sin tur leverantören av dörrarna.


Ungefär tre arbetsdagar före hantverkarna besöker din lägenhet kommer ni att få information direkt i brevlådan om vilken tid hantverkarna kommer, ex mellan 09:00-11:00. Samt dag.Montörerna har specialiserat sig på säkerhetsdörrar och kommer att arbeta med dörrbytena måndag – fredag från ca kl 07.00 till ca kl 18.00, som längst. De kommer inte att ”arbeta högljutt” före kl 07.00 eller efter 17.00. Dörrbytet beräknas ta ca 2 – 4 timmar per lägenhet. Montörerna kommer att grovstäda efter sig, medan medlemmen finstädar.
* Före montaget ska alla kläder och liknande plockas bort inom ett område av ca 1,5 m från lägenhetsdörren.


* När arbetena utförs måste lägenheterna vara tillgängliga, antingen via någon som är hemma, eller att nyckel lämnas till montören samma dag som arbetet skall utföras. Således ingen frånvaro med låst extralås under denna tidpunkt!
Nu hoppas vi att ni alla ställer upp och hjälper montörerna på bästa sätt, samt har förståelse för den ”lilla röra” vi tillsammans under dessa dagar får leva i och med, men som bara rör varje lägenhet under några timmar.Kontaktpersoner om frågor finns under entreprenad tiden blir i första hand:Micael Avenstam ifrån Secor 0725–623030 eller Susanne Rude 0709–164850
PS. Glöm inte att kontakta ditt försäkringsbolag för ev. premiesänkning. DS


Med vänliga hälsningar,

Bostadsrättsföreningen Gyllenekens styrelse
2017-01-17

Bästa medlemmar och hyresgäster!


Måndagen den 23:e januari kommer den efterlängtade renoveringen av trapphuset på Eklandagatan att påbörjas. Under den första etappen kommer golvet att bytas ut, vilket kommer att medföra en del stök i trapphuset under en tid. Vi hoppas att renoveringen inte ställer till med allt för mycket besvär för er, och ser fram emot ett fint resultat!


Med vänlig hälsning,

Styrelsen


2016-12-16

Bästa medlemmar och hyresgäster!


Föreningen gjorde en inventering av brandskyddet 2015. Då framkom en del brister som vi undan för undan måste åtgärda. Hittills har vi bl a installerat utrymningsskyltar med nödljus på vind och källare, satt upp seriekopplade  brandvarnare i trapphusen, alla lägenheter har fått en brandvarnare och dörrstängare är installerade på vinds- källar- och tvättstugedörrarna.


Nu går vi vidare med att lägga stengolv i trapphuset på Eklandagatan och byta ut samtliga dörrar i båda trapphusen. Dessutom kommer vi att måla om i trapphuset på Eklandagatan och bättringsmåla på Gyllenkrooksgatan vid behov. Alla hissdörrar målas på båda sidorna. Brandvarnare sätts också upp på vinden och seriekopplas med brandvarnarna i respektive trapphus.


Golvmattan på Eklandagatan uppfyller inte dagens brandskyddsnormer. Dörrarna vi har idag är godkända vad gäller inbrott men inte med tanke på brandsäkerhet. Lägenhetsdörrar skall inte ha brevinkast, vilket ju innebär att det är hål rätt in i lägenheten. Dessutom skall dörrkarmar fästas in och tätas för att förhindra brandgasspridning.


Eftersom brevinkasten försvinner, kommer vi att behöva installera postboxar i entréerna. På Gyllenkrooksgatan kommer källardörren därför att flyttas ett par meter ner i källaren för att ge utrymme för postboxarna. Tidningshållare sätts upp vid varje dörr. Dörrarna blir gråa med två enkla speglar på utsidan, detta för att passa in i trapphusen, som håller en gråskala.


Tvättstugan blir också uppfräschad med stengolv, installation av luddlådor mm.


Arbetet startar i mitten/slutet av januari med att golvmattan tas bort. Hela arbetet väntas ta ca tre månader. De nya dörrarna installeras av Secor. De aviserar varje lägenhetsinnehavare i god tid före bytet, som tar ca tre timmar. Det kanske blir stökigt och jobbigt ibland under arbetets gång men vi får se fram emot resultatet; två fina brandsäkra trapphus med funkiskänsla.


Allra först ser vi fram emot alla härliga helger och önskar er alla en riktigt


GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR !Styrelsen
2016-11-20

Snart är det dags för föreningens julmingel! 19:00 den 29e november kommer föreningen att anordna ett julmingel hos Tavernetta del Galeone på Eklandagatan 44. Det kommer att bjudas på en lättare middag och trevligt umgänge med de andra som bor i huset.

Välkomna!


2016-05-18

Snart dags för årsmöte! Det har redan gått ett år sedan vårt sista möte och det har hänt mycket sen dess, vi har bland annat välkomnat många nya medlemmar i föreningen.


Vi möts upp på Ölstugan Tullen klockan 18:00 den 7e juni! Efter mötet så bjuds det på dryck och mat till lite allmänt prat.


En kallelse har skickats ut på e-post den 18.e maj till de medlemmar som har anmält sin e-postadress. De medlemmar som ännu inte har anmält sin e-post eller som inte använder e-post kommer inom kort att få ett infoblad i brevinkastet.


Kallelsen går även att läsa här.


Vi hoppas på att få träffa dig där!2016-03-20

En dammsugare finns nu i tvättstugan! För att vi lättare skall kunna hålla rent och fräsch i tvättrummet så har styrelsen köpt in en dammsugare som alla kan använda.

Ni kan hitta dammsugaren i torkrummet mittemot tvättstugan, bredvid det gråa skåpet.2016-03-07

Dags för vårstädning! Söndagen den 24:e april är det dags för föreningens städdag där vi tillsammans hjälps åt för att göra fint. En container kommer att finnas på Gyllenkrooksgatan fredagen den 22:e till måndagen den 25:e så att man kan göra sig av med sina saker som har legat för länge i vind- eller källarförråd.

Efter städingen blir det fika och lite tid för att umgås och lära känna varandra bättre. Vi i styrelsen hoppas på att vi blir många som hjälps åt!Föreningens årstämma är även på ingång! Tisdagen den 7:e juni kommer vi att mötas för att gå igenom verksamhetsåret, hålla val till styrelsen samt diskutera föreningens verksamhet.


Kallelse till årsstämman samt mer detaljerad information om stämman och vårstädningen kommer att skickas ut och sättas upp i trappuppgångarna när det närmar sig.


2016-02-15

Måndagen den 22:e februari kommer golvmatten i trapphuset på Eklandagatan att rengöras och vaxas. Under den processen är det bäst om man inte går på golvet eftersom det påverkar resultatet - måste man verkligen göra det kan man prata med hantverkarna.

Mer information kommer att sättas upp i ingångarna till trapphusen.


2016-02-10

Styrelsen arbetar nu vidare brandsäkerheten i byggnaden. Inom snart kommer brandvarnare att installeras i båda trappuppgångarna och bland annat nödutgångsskyltar kommer att sättas upp. Dörrar till t.ex. tvättstugan kommer att tätas så att risken för spridning av en eventuell brand minimeras.

Kom ihåg att alla boende också har ett ansvar för säkerheten i byggnaden - det är inte tillåtet att ställa cyklar, barnvagnar och andra saker i korridorerna på vinden och i källaren.


2016-01-20

Nu är  belysningen i vind och källare uppsatt och finjusterad! Vi hoppas att det nu skall bli lättare för er att se ordentligt när ni är i era förråd.

Belysning på de båda uteplatserna har även kommit upp; tyvärr har det inte satts upp ordentligt. Vi har kontaktat den ansvariga firman och de kommer snart att åtgärda det.


2015-06-06


Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) kommer att utföras i huset torsdag 11 juni kl 8.30 - 15.30. Alla har fått information om detta i brevlådan. Ventilationsföretaget behöver komma in i alla lägenheter. Därför är det viktigt att antingen vara hemma under dagen eller lämna nyckel i ett kuvert märkt med namn, adress och lägenhetsnummer i fastighetsskötarens brevlåda  i entrén på Eklandagatan 38.


Den ordinarie föreningsstämman närmar sig. Tisdag 16 juni kl 18.00 är alla medlemmar välkomna till Ölstugan Tullen på Utlandagatan. Vi hoppas på stor uppslutning!


Brandskyddsbesiktningen är genomförd. Vi har fått en brandteknisk inventering och brandskyddsdokumentation. Vi skall ha ett möte med brandskyddsföretaget för att få en genomgång av hur vi skall arbeta vidare med dessa frågor och få till ett bra systematiskt brandskyddsarbete.


Hissen på Gyllenkrooksgatan är igång. Det känns skönt! Det återstår en del justeringar på båda hissarna. På tablåerna i hissarna skall gatunamnet vara rätt stavat, vikdörrarna skall ha 4 fönster, det skall finnas en skylt inne i hissarna med telefonnummer till Vinga Hiss, tablåerna vid schaktdörrarna på Gyllenkrooksgatan skall antingen justeras i höjdled eller väggen målas om. Besiktning efter Gyllenkrooksgatans hiss var klar har visat att färgen på vindsgolvet utanför hissen är avskavd och en bit av en sten vid entrén är avslagen. Detta kommer att åtgärdas.


Uppmärkning av alla rör i källaren går så sakteliga framåt. En rörläggare kommer 22 juni och fortsätter det arbetet.


Jag återkommer vid ett senare tillfälle angående infodring/relining av huvudspillvattenledningar under huset liksom besiktning av balkonger. Inget är bestämt i dessa ärenden ännu.


2015-04-18


Vilken härlig dag! Ett stort antal medlemmar dök upp på städdagen och humöret var på topp. I den värmande vårsolen planterade vi nya rosor i rabatten på Eklandagatan och bytte också ut den gamla jorden. Inga nematoder skall hindra de nya rosorna från att trivas hos oss och förhoppningsvis prunka många år framöver. Vi städade också cykelparkeringen och trädgården, tvättade takterrasser med tillhörande möbler och en hel del annat. Sedan njöt vi av en välförtjänt fika i solen på terrassen.


Vi kommer att göra en infodring av huvudspillvattenledningarna under huset. Det är ingen akut risk för läckage, vad vi kan bedöma idag, men rören är rostiga, det finns utfällning på flera ställen, tvärförskjutning på något ställe och diverse ytskador. Det  är bättre "att stämma i bäcken" annars kan det bli riktigt dyrt. Vi väntar in ytterligare en offert innan vi bestämmer företag.


Vi kommer också att göra en brandskyddsbesiktning. En brandskyddskonsulent är kontaktad men jag vet ännu inte när besiktningen blir av, förhoppningsvis före semestrarna.


Belysningen i trapphuset på Eklandagatan 38 skall förses med rörelsedetektorer på samma sätt som finns idag på Gyllenkrooksgatan 1, detta för att spara energi och för att det är praktiskt. Belysningen på vind och i källare skall också ses över. Eventuellt blir det också belysning på takterrasserna.


Vi har också via Opalen begärt in offerter på balkongbesiktning. Mer om detta senare.


2015-02-03


Nu är det spolat! Så rena rör har det inte varit i det här huset på många år. Man lyckades spola från alla lägenheter utom en, där medlemmen inte var hemma. Tack alla ni som var hemma eller lämnade nyckel.


Spolningen av dag- och spillvattenledningarna visade att rören är mycket rostiga och det finns ev läckage på ett eller ett par ställen. Detta måste åtgärdas på något sätt. Diskussion pågår.


I fredags fick golvmattan i trapphuset på Eklandagatan en rejäl rengöring och polering/vaxning. Nu gäller det att städa och underhålla den på rätt sätt. Städbolaget är informerat. När hissen på Gyllenkrooksgatan är klar kommer även golvet i trapphuset där att ytbehandlas.


Ett par detaljer i hissen på Eklandagatan saknas eller skall åtgärdas: Vikdörren skall få fler fönster, hissgolvet skall vara i nivå med trapphusgolvet, på tablån skall det givetvis stå Eklandagatan och inget annat, telefonnummer till Vinga Hiss skall finnas inne i hissen också.


Närmast på schemat står att få hit en brandskyddskonsulent (upphandling pågår), vi måste få till en barnvagnsparkering någonstans, vi skall jämföra ComHem och Bredbandsbolaget vad gäller TV-tjänster, och förstås hissrenoveringen på Gyllenkrooksgatan.


2015-01-18


Nytt år - nya utmaningar! Hoppas 2015 blir ett riktigt bra år för föreningen och alla dess medlemmar.


Den 9 januari startade vi (delar av styrelsen) årets arbete med ett möte med bygg- och hissföretagen, den kontrollansvarige och vår förvaltare. På mötet talade vi om hissrenoveringen på Eklandagatan, vad som hade gått bra, vad som hade gått snett och varför. Allt detta för att undvika att liknande missar skall ske igen när vi startar hissrenoveringen på Gyllenkrooksgatan. Planerad start i mars, exakt datum inte bestämt ännu.


Som tidigare meddelats blir det avloppsspolning nästa vecka 21 och 22 januari. Lämna nycklar till mig (Birgitta) om ni inte kan vara hemma. För bästa resultat är det viktigt att man spolar från alla lägenheter. Fredag 23 januari blir det spolning och filmning av dag- och spillvattenledningar under huset. Enligt CleanPipe-personal går det bra att använda tvättstugan ändå.


2014-12-18


Hissen är inredd och klar. Hoppas ni tycker den är snygg med sin moderna, ljusa inredning. En del detaljer och arbeten återstår men skall inte behöva påverka hissens drift i någon större utsträckning. Det gäller t ex vikdörren som skall få fler fönster och hisschakt och schaktdörrar skall målas så småningom.


Avloppsspolning blir 21 och 22 januari (se nedan). Spolning och filmning av dag- och spillvattenledningar är nu bestämt till 23 januari. Då behöver Cleanpipe även komma in i tvättstugan, vilket innebär att det inte går att tvätta den dagen. Information om detta kommer att sättas upp i tvättstugan i god tid.


Djuprengöring och polering av golvmatten i trapphuset på Eklandagatan har vi måst senarelägga till 30 januari, detta pga alla förseningar med hissen. Hantverkare kan man inte ha stående stand-by, så nu gick det tyvärr inte att få till detta arbete före jul.


2014-12-11


Vi kommer att låta göra en avloppsspolning av stammar med avloppsledningar från kök och badrum. Detta kommer att ske onsdag 21 januari på Eklandagatan 38 och torsdag 22 januari på Gyllenkrooksgatan 1. I samband med detta arbete kommer även dag- och spillvattenledningar att spolas och filmas. Cleanpipe som utför arbetet ansåg det vara bättre att spola under huset efter att övriga avloppsledningar var renspolade. (Därför blev det ingen spolning 27 november.)


Hisssen på Eklandagatan är I FUNKTION!!! Efter allt motionerande i trapporna, kan vi äntligen ta hissen upp. Besiktningen är godkänd. Nu är bara inredningen kvar. Imorgon, fredag, skall golvet komma på plats och på måndag 15 december resten av inredningen.


Taköversynen är klar. Ganska många tegelpannor är utbytta, en del var trasiga, andra var av fel sort/storlek. Förhoppningsvis klarar sig taket flera år till innan vi behöver byta papp, spont och ev tegel men vi kommer att göra en översyn varje höst för att kolla takets status.

 

2014-11-23


Taköversynen är påbörjad. I samband med detta arbete kommer även taksäkerheten (snörasskydd mm) att kontrolleras och vid behov kompletteras.


På torsdag 27 november kommer Cleanpipe hit och filmar/spolar dag- och spillvattenledningar. Även tvättstugans golvbrunn skall filmas/spolas. Detta innebär att tvättstugan inte kan användas under torsdagen.


Fastighetsskötaren skall märka upp alla rör i källaren så att det blir tydligt vad de innehåller och i vilken riktning de går. Detta skall göras under de närmsta veckorna.


Spolning av stående stammar är beställd till 22 januari 2015. Mer information i början av året.


När hissrenoveringen är klar på Eklandagatan blir det storstädning av trapphuset med djuprengöring och polering av golvmattan.


En brandingenjör kommer hit (vet inte när ännu) och tillsammans skall vi gå igenom huset för att kontrollera att vi uppfyller alla myndighetskrav när det gäller brandskydd.


Hissrenoveringen fortskrider. Enligt byggarna från Vinga Hiss håller de tidsramen vilket de dyrt och heligt också har lovat. Det har varit en pärs för alla i uppgången att vara utan hiss så här länge, men nu börjar vi se ljuset i tunneln. Det känns skönt.


Vi håller på att omförhandla förvaltningsavtalet med Opalen. Vi har ett gammalt avtal som bara löper på. Nu skall det bli mindre luddigt och mer preciserat.


Bostadsrättmässan 21 - 22 november på Svenska Mässan innehöll många bra och tankeväckande föredrag. Vi (Susanne och Birgitta) träffade branchkunnigt folk som gav många idéer om hur man kan utveckla föreningen till ett bättre boende. Jag hoppas att flera medlemmar i föreningen passade på att besöka detta branchforum (info om detta har länge funnits i trapphusen). Det var ett gyllene tillfälle att lära sig mer om denna boendeform.


2014-11-11


En hylla alt två nätpapperskorgar för kompostpåsar och ev plastkorgar kommer att sättas upp på väggen i miljörummet.

Det ligger en brädbit på plåttaket på Gyllenkrooksgatan. Den kommer att tas bort i samband med att tegeltaket ses över (se kommentar 2014-10-31).

Spill- och dagvattenledningar kommer att filmas och spolas vid behov.

Dess tre åtgärder håller Opalen i. Jag vet inte exakt vilka dagar men det skall ske inom den närmsta tiden.


2014-11-09


Belysningen på vinden mellan Eklandagatan och Gyllenkrooksgatan fungerar inte. En elektriker har kopplat ur strömmen för att byggjobbarna skulle kunna jobba vidare med hisschaktet under helgen. Det finns en liten LED-lampa i taket som ger svag belysning. Byggarna lämnar kvar sin byggbelysning. Den går bra att låna om man behöver bättre ljus på vinden. Elektrikern kommer tillbaka på måndag. Då blir det ljus i vårt hus igen (vinden alltså).


2014-11-07


Det har varit teknisk slutbesiktning av bredbandet i veckan.


Hissrenoveringen fortskrider. Det kommer att pågå en del arbete även under helgen, allt för att hålla tidsplanen.


2014-11-04


Den nya hemsidan är sedan några dagar på plats. Det har tagit många långa timmar att "renovera" den och på köpet har den fått en modernare design. Innehållet är i stort sett detsamma fast uppdaterat. I fortsättningen skall jag (Birgitta) skriva mer kontinuerligt om vad som händer i huset.


Igår startade hissrenoveringen med dunder och brak och en jättekran. Vädret ställer till det igen och pga detta har det redan runnit ner vatten till mig. Jag hoppas vi har fått stopp på det här, så att inga fler skall behöva bli drabbade. Avfuktning pågår på vinden.


2014-10-31


Äntligen skall hissrenoveringen komma igång igen. På måndag 3 november kommer en jättekran bland annat att lyfta ut gammalt och lyfta in nytt maskineri. Därmed går arbetet igång och hissen skall vara i funktion 3 december enligt vad både byggföretag och hissföretag dyrt och heligt har lovat. Hissinredningen kommer på plats veckan därefter. Renoveringen av Gyllenkrooksgatans hiss får vi ta nästa år med byggstart i mars.


Besiktningen av huset är gjord och underhållsplan för de kommande 15 åren är framtagen. Vi har många både stora och små projekt framför oss. Det första är att kolla tegeltaken. Trasigt och kantstött taktegel behöver bytas ut och läggningen rättas till, papp och råspont behöver undersökas. Balkongerna behöver också undersökas. Det finns sprickor i betongen på ett par ställen och även kalkutfällning. Inga rostfärgade fläckar har upptäckts. Det känns bra i alla fall. Dessuton skall vi spola och filma alla rör under huset. Det finns fukt i väggen i källaren ut mot ljusschaktet mot gården, vilket förmodligen har funnits där i många, många år. Det rinner vatten från vår gård och alla gårdar ovanför oss på Eklandagatan ner mot ljusschaktet men där är det stopp och fukten/vattnet "nöter" ständigt mot betongen i grunden. Detta måste vi nu åtgärda.


Även spolning av alla stammar måste också göras snart och kontroll av gjutjärnsbrunnen i tvättstugan. Alkaliska tvättmedel "äter upp" gjutjärnet, vilket innebär att brunnen förmodligen måste bytas eller relinas. Vattnet från tvättmaskinerna skall ledas till brunnen i rör/slangar, inte rinna rätt ut i den öppna rännan, vilket medför risk för vattenskador. Luddlådor skall monteras på tvättmaskinerna.


I början av 2015 är det dags för ny OVK-besiktning (ventilationskontroll).


Detta är en del av allt stort och smått underhåll som måste göras för att upprätthålla god standard på huset.2014-09-15


Som ingen har kunnat undgå att märka, är hissen på Eklandagatan sedan ett par veckor tillbaka under renovering. Det tar sin tid och är jobbigt emellanåt men det kommer att bli jättefint. Därefter är det dags för renovering av hissen på Gyllenkrooksgatan.


Under hösten kommer en underhållsplan att upprättas. Detta för att få bättre kontroll över kommande utgifter och att utföra underhåll och förbättringar i rätt ordning.


Hemsidan har varit "svajig" under en längre tid pga att ingen har kunnat administrera den sedan webbhotellet gjorde om förutsättningarna för att använda de olika verktygen. Vi hoppas att hemsidan skall fungera fullt ut igen inom någon månad.


2013-12-04


Bredbandet är nu installerat och avtalet med Bredbandsbolaget börjar gälla 2013-12-11. I tre lägenheter har installationen inte gått att genomföra, då bostadsrättshavaren inte varit anträffbar vid något tillfälle installationsföretaget varit här. Vill man i efterhand få tillgång till detta bredband, får man själv beställa och bekosta indragningen.


Takläckan på Gyllenkroksgatan har idag börjat repareras. Vi vet i dagsläget inte hur lång tid detta arbete tar. Avfuktning fortsätter i de drabbade lägenheterna.


2013-11-29


De flesta har nu fått bredband installerat i lägenheten. På måndag 2 dec kommer installationskillarna tillbaka och förhoppningsvis får de då tillträde till de återstående lägenheterna. Gruppanslutningsavtalet börjar gälla 2013-12-11. För att kunna ta del av gruppanslutningen måste du själv beställa önskade tjänster. Se brev från Bredbandsbolaget.


Gasläckan är klar och allting skall fungera normalt.


2013-11-13


Som ni säkert alla märkt, pågår grävarbete i Gyllenkroksgatan. Göteborg Energi har haft en gasläcka i gatan, vilket påverkar vår fastighet. Imorgon stängs gasen av 8.00 - 15.30 för att i den gamla gasledningen i gatan  lägga in ett plaströr som förser både vår fastighet  och Gyllenkroksgatan nr 3 med gas. I samband med att gasläckan upptäcktes, grävdes ett hål i gatan som inte täcktes över ordentligt. Detta resulterade i att vatten samlades där och rann in i vår källare.  Ett antal källarförråd är drabbade av denna översvämning. Det finns information om detta i entré och vid hiss. Golvet i gångarna är nu torra och det skall inte kunna komma in mer vatten.


Vi har fått en vattenläcka i taket på Gyllenkroksgatan. Det pågår utredning varifrån den kommer. Tyvärr har minst tre lägenheter drabbats av vattenskador i samband med denna läcka. Utrustning för avfuktning skall vara installerad idag.


2013-11-08


Installation av bredand pågår men installationsföretaget är ännu inte klar med all ledningsdragning från källaren till de olika våningsplanen via de gamla sopnedkasten. Vid samtal idag med installationskillarna trodde de att den fysiska indragningen i lägenheterna skall kunna påbörjas under v47. De lovade att kontakta alla lägenhetsinnehavare om tid så snart de vet när detta arbete kan påbörjas.


2013-10-23


Bredbandsbolaget håller nu på att installera fiber-bredband i källaren och bredbandet kommer att dras in i lägenheterna med start v 45. Utskick om detta kommer snart.


Boende som ännu inte fått brandvarnare installerad, kommer via utskick att uppmanas att kvittera ut en sådan hos ordföranden.


Vi väntar fortfarande på offert på hissrenovering med eventuell schaktförlängning till vinden. 


2013-10-04


Renovering av hissen på Eklandagatan är på gång. Vi skall träffa representanter för Vinga Hiss på måndag 7 oktober och bestämma hur renoveringen skall gå till och när det skall ske. Utskick så snart vi har en tidsplan.


2013-09-28


Bredbandsbolaget kommer inom den närmsta tiden att installera ett fastighetsnät (FiberLAN) för att vi skall  få bredband via fiber, förmodligen med start v41. Vi återkommer med utskick till samtliga boende, så snart vi vet exakt datum.


2013-06-18


Under hösten 2013  -  våren 2014 planerar vi att genomföra ett antal arbeten på fastigheten. Läs nedanstående länk.


Planerade arbeten


2013-04-29


Ordinarie föreningsstämma 2013


Läs kallelsen under ovanstående länk. Väl möt den 23 maj kl 19.00.


2013-04-26


Sanering av källare och vind pågår, då vi sett spår av mal där. Det är viktigt att alla går igenom sina förråd, både vind och källare, för att vi skall vara säkra på att få bort eventuella mal. Senast 1 maj vill vi att alla skall ha gått igenom sina förråd och bekräftat detta genom att lägga ifylld talong från utskicket i föreningens brevlåda.


2013 år ordinarie föreningsstämma är bestämd till den 23 maj kl. 19.00. Återkommer med kallelse och  dagordning snarast.


2012-05-25


2012 års ordinarie föreningsstämma är bestämd till torsdagen den 14 juni kl. 19.00 på humanisten, Renströmsgatan 6, sal C450.


2010-10-13


Extra föreningsstämma - fyllnadsval till styrelsen kl 18:30 entre´n Eklandagatan 38


2010 06 01


Ordinarie årstämma kl 19.00 i humanisten.


2009 05 05


Nu har vi beställt den sedvanliga vårkontainern. Den kommer att ställas ut på fredag den 15/5 och tas bort på måndagen den 18/5. Eventuellt kommer den ställas ut redan på torsdagen eftersom Renova hade väldigt mycket att göra.


2008 11 16


En höstkontainer är beställd och kommer att placeras ut den 24/11 och tas bort den 26/11. Så passa på att släng sådant som ni inte använder. Jag vill även påminna om att man inte kan ställa saker i vårat soprum. Allt som slängs måste ligga i behållarna annars tar inte sopgubbarna med sig det!


2008 09 08


Vårat soprum kommer snart äntligen att få nya sopkärl med mer sorteringsmöjligheter.


2008 09 08


Som alla säkert har sett har vi fått nya maskiner i tvättstugan. Vi kommer även att måla om tvättstugan troligtvis under hösten. Mer info kommer.


2008 04 26


Den 9/6 kl 19.00 är det dags för våran årliga förreningsstämma igen! Under fliken Ekonomi kan ni läsa igenom årsredovisningen för 2007. Vill ni hellre ha ett utskrivet exemplar kontakta någon i styrelsen. Mötet kommer att hållas i sal C362 på Humanisten. Se eran kallelse för mer information.


2008 04 26


Tyvärr har starten för målningen av cykelgång och soprum dragit ut på tiden men idag har målarna varit här och inspekterat. De kommer att sätta igång inom en vecka och arbetet beräknas vara klart någon gång i juni. Vi ber om ursäkt för fördöjningen och krånglet med alla cyklar.


2008 04 22


Vi kommer att fixa i ordning innergården med ny rabatt och ny gräsmatta. Det kommer att bli en blandning av stenpartier och växter i rabatten och förhoppningen är att det kommer att bli snyggt och lättskött. Eftersom det kommer bli en del spring i cykelgången så måste tyvärr cyklarna bort under tiden som arbetet pågår. Jobbet startar på måndag morgon v18 och beräknas ta ca en vecka.


2007 12 04


Julgranen har blivit klädd! Under högtidliga former kläddes granen på Eklandagatan den 4 December. Efteråt var det glögg för alla som ville smaka. Klicka >HÄR< för att se på bilderna.


2007 09 18


På extrastämman fastslogs de nya andelstalen samt att de nya avgifterna skall korrigeras. Dörrarna till salongen och scooterfirman byts i veckan. Takarbetet kommer att starta vecka 40.


2007 09 04


Extrastämma den 12/9 kl 19.00 angående ändring av andelar och avgifter. Mötet kommer att hållas i humanistens lokaler som vanligt. Se kallelse för mera information.


2007 08 08


Årsmötet är avklarat. Vi har så börjat med renovering av en lägenhet som skall säljas på Gyllenkrooksgatan. Dörrar till scooterfirman och hårfrissan skall börjas bytas någon gång i Augusti/September.


2007 05 18


Datum för årsmötet är spikat till den 7 juni klockan 19.00. Vi kommer att hålla till i humanisten som tidigare år.


2007 04 26


Stupröret är fixat och offerter på tak och entrédörrar har börjat trilla in.


En vårcontainer är beställd och kommer att komma måndagen den 7 maj och tas bort på förmiddagen den 9 maj.  I samband med detta tänkte vi bjuda på lite smörgåstårta och öl för att öka på  gemenskapen. Mer info om detta kommer.


Vi har lite oklarheter vem som har vilket förråd. Så vi kommer att be alla att skriva en liten lapp med namn och lägehetsnummer att fästa på förrådsdörrarna. Mer info kommer.


2007 03 12


Som ni säkert har observerat har ett av våra stuprör på gården trillat ner. Som information kan nämnas att fastighetsskötaren är informerad och en ställning kommer att behövas byggas.


2007 02 06


Vi har ett garage ledigt från och med den 1 mars. Hör av er till någon i styrelsen snarast om ni är intresserad.


2007 01 22


Vårat tak behöver att ses över och vi håller på att ta in offerter för en upprustning. Vi håller även på att se över våra entrédörrar. Det är framförallt dörrarna till Haircorner och scooter firman som är dåliga.
Copyright © All Rights Reserved